Utat nyitunk a boldogságra

„Down szülővé” válni nem egyszerű feladat. Nem azt kaptuk, amit vártunk: nem egy tökéletesen tökéletes kisbabát, hanem egy fogyatékost.
Utat nyitunk a boldogságra

Durva megfogalmazás, de az első pillanatokban valószínűleg minden szülőben csupa ehhez hasonló rossz gondolat kering.

Hogy lehet ebből a mélységből mégis kikeveredni? Hogy nem áll meg a világ forgása, és süt fel újra a nap?

Ezekre a kérdésekre próbáltak válaszokat gyűjteni leendő sorstársi segítőink és trénereik az október 12-14 között megrendezett Down Dada képzésen.

Egy krízisben lévő szülő legnagyobb segítsége, ha meghallgatják, eligazítják ebben a nagy káoszban, és a segítség annál hatékonyabb és hitelesebb, ha ezt egy olyan szülő teszi, aki maga is végigjárta ezt az utat. A Down Dadák mind Down-szindrómás gyermeket vagy felnőttet nevelő anyukák és apukát, akik azon kívül, hogy maguk is megtapasztalták mindazt, ami egy DS gyermek nevelésével jár, plusz tudással és kompentenciákkal is rendelkeznek.

Megértőek, hiszen pontosan tudják, milyen érzés megkapni gyermekük nem várt diagnózisát.

Nem ítélkeziknek, hiszen, minden történet, minden élethelyzet egy picit más.

Segítők, hiszen tudják, milyen lehetőségei vannak azoknak a szülőknek, akik ebbe a helyzetbe kerültek.

A háromnapos tréninget olyan szakemberek tartották, akik maguk is érintettek a témában, valamint gyakorlott Down Dadák. A családok egyetértettek abban, hogy nekik maguknak is a legnagyobb támaszt a Dadák vagy más sorstársakkal való találkozás nyújtott.

Ha Ön is hasonló helyzetbe kerül ,akár a várandóság során, akár a születést követően, keresse meg dadáinkat, akik szeretettel válaszolnak minden kérdésére.

A Down Dada képzésen készült képeket a Galériában megtekinthetik.