Down-baba született

Down-baba született

Kedves Kismama!

Szeretettel gratulálok a kisbaba születéséhez!

Tudom, milyen nehéz napokat él át, hiszen a várva várt egészséges újszülött helyett Down-szindrómás babája született.

Sok évvel ezelőtt én is átéltem ugyanezt. Akkor azt hittem, az egész életem tele lesz bánattal, szomorúsággal és nehézséggel.

Ma már három gyermek boldog és elégedett édesanyja vagyok. Réka Down-szindrómás, huszonkét éves, kiegyensúlyozott, elégedett, boldog nagylány, családunk teljes jogú tagja. Ami születésekor félelemmel töltött el és bánatot okozott, mára az ellenkezőjébe fordult. Büszkeséggel és elégedettséggel tölt el bennünket, hogy nem riadtunk meg a feladattól, és mára szeretetben, önbecsülésben gazdagon éljük a hétköznapjainkat.

Ha Önök úgy érzik, szeretnének találkozni velem, keressenek meg telefonon. Szívesen meglátogatom Önöket személyesen, és válaszolok a kérdéseikre.

Keszericéné Rab Jolán

06/20 326-5858

 

„Down-baba született...” c. válogatásunkat a Down dada-szolgálat működése alatt hoszszú évek munkájával összegyűjtött és már számos család életében hasznosnak bizonyult segítő anyagok felhasználásával állítottuk össze.

A Pécsi Down Alapítvány köszönetet mond a magyar Down Alapítványnak és személyesen Gruiz Katalinnak, hogy rendelkezésre bocsájtotta anyagait a kiadvány elkészítéséhez.

Küldetésünket teljesítve, célunk ezen kiadvánnyal is sorstársaink segítése, bátorítása, biztatása abban az első látásra oly nehéznek tűnő helyzetben, amikor a családba egy Down-szindrómával született gyermek érkezik.

Sorstársak és neves szakemberek írásainak segítségével nyújtunk részletes bemutatást a Down-szindrómáról, megtalálhatják az ezzel kapcsolatos leghasznosabb adatbázist, és támogatást adunk a gyermekkel való foglalkozáshoz, célzott és tudatos fejlesztéséhez, szinte már a megszületését követő pillanatoktól kezdve.

A gyermekkel való foglalkozás folyamán a szakemberek ezen összeállításban olvasható útmutatásait is követve, a Down-gyermekeket nevelő szülők is örömtelibbé és gazdagabbá tehetik gyermekük és egész családjuk életét és mindennapjait.

Pécsi Down Alapítvány

A kiadványt ezen a linken töltheti le.