Terveink

Terveink

Rövid- és középtávú terveink

Weboldalunkon és Facebook felületünkön minél több fogyatékkal élő gyermeket nevelő szülővel szeretnénk felvenni a kapcsolatot, hogy ezeken a csatornákon keresztül megoszthassunk fontos információkat, és segítsük egymást saját tapasztalatinkból merítve, és szakértőink segítségével.

Facebook oldalunkon és a  pecsidownalapitvany@gmail.com e-mail címen várjuk a krízisben lévő, illetve az azon már átesett, tapasztalatokkal rendelkező sérült gyermekek szüleinek megkereséseit.

Fontosnak tartjuk érdekképviseletünk megoldását, szeretnénk minél jobban megismerni jogainkat és lehetőségeinket gyermekeink intézményben történő elhelyezésével, egészségügyi ellátásával, otthoni gondozásával kapcsolatban.

Közeli tervünk a Down-Dada képzés megvalósítása is, ami olyan anyukákat készít fel, akik vállalják, hogy az első perctől – akár a kórházak szülészeti osztályain – segítséget, támogatást nyújtanak azoknak a válsághelyzetbe kerülő családoknak, ahová sérült gyermek érkezik.

Terveink között szerepel egy bébiszitter hálózat létrehozása a sérült gyermeket nevelő édesanyák alkalomszerű terhermentesítése érdekében.

 

Hosszú távú terveink

Álmunk egy olyan intézményrendszer létrehozása, amely biztosítja a Down szindrómás, vagy más fogyatékossággal élő gyermekek korai fejlesztését, bölcsődei-, óvodai-, iskolai elhelyezését, tehetséggondozását, sportolási és szabadidős tevékenységeinek biztosítását, egészségügyi ellátását; valamint munkalehetőséget, önálló lakhatást felnőtt és idős korban.

 

Forrásaink

Céljaink eredményes megvalósítása érdekében pályázati forrásokat tervezünk igénybe venni. A 2018-as adóévtől a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlását is fogadni tudjuk. Szívesen veszünk bármilyen felajánlást, önkéntes segítséget.

Az eseményeinket pályázati forrásból a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Nemzeti Együttműködési Alap és a Miniszterelnökség támogatásával valósulnak meg.