Hírek

Értelmi fogyatékos személyek foglalkoztatása

Kedves Munkaadók, HR szakemberek! A Down Alapítvány komplex támogatást biztosít értelmi fogyatékos ügyfelei számára a nyílt munkaerőpiacon való elhelyezkedésükhöz.
Értelmi fogyatékos személyek foglalkoztatása

Ezúton keresünk olyan vállalatokat, cégeket, alapítványokat, ahol szeretnének értelmi fogyatékos munkavállalókat foglalkoztatni.

A tapasztalatok szerint értelmi fogyatékos személyek foglalkoztatása pozitívan hat a munkahelyi légkörre és a vállalat társadalmi megítélésére, a munkavállalók általában megbízható, lojális munkatársak. Megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása által elkerülhető a rehabilitációs hozzájárulási adó fizetése.
A megfelelő együttműködés megalapozásához azonban gyakran a megszokottól eltérő gyakorlatra van szükség. Ennek kialakításában komplex támogatást nyújt a Down Alapítvány.

Ezen támogatási formák közé tartozik pl.: érzékenyítő tréning a befogadó munkaközösség számára a munkakezdés előtt; csapatépítő tréning; megfelelő munkakör feltárásában való segítség, adott munkavállalóhoz igazítása; adaptálást igénylő fizikai tereket, eszközöket és módszerek feltérképezése; aktív részvétel, jelenlét a betanulás időszakában; rendelkezésre állás: tanácsadás, esetmegbeszélés, szupervízió.

Ügyfeleink elhelyezkedésük előtt jellemzően önkéntesként vagy gyakornokként választott időszakon keresztül próbamunkát végeznek a választott munkahelyen, mely által ők is, és a befogadó közösség is tapasztalatot szerezhet az együttműködés várható irányairól és a
munkára való alkalmasságáról.

Érdeklődés esetén készségesen állunk rendelkezésére, az alábbi elérhetőségeken várjuk leendő partnereink jelentkezését:

Dömötör Virág domotorvirag@gmail.com
Szabó Alexandra szabo.alexand@gmail.com