Hírek

Első baranyai Down-szülőtalálkozó

Az ember nem is gondolná, hogy ilyen sokan vagyunk. Pedig többen, mint gondolnánk, és épp ezért volt most olyan jó együtt lenni.
Első baranyai Down-szülőtalálkozó

Augusztus első hétvégéjén a Pécsi Down Alapítvány egy kötetlen két napos szülőtalálkozót szervezett az orfűi Panoráma Campingben. Közel 20 család jött össze, voltak ismerős arcok, de olyanok is, akik most először találkoztak sorstársaikkal.

Nem titkolt célunk volt, hogy a szülőket kicsit közelebb hozzuk egymáshoz, de nem szerettünk volna semmi kötöttséget, a hangsúly a kikapcsolódáson volt. És hogy erre sokan vágyunk, az itt bebizonyosodott. A kétségek, kérdések megoldásra találtak, tapasztalok cseréltek gazdát, miközben jókat ettünk, jókat szórakoztunk.

A gyerekeknek is nagy élmény volt: egy „mini vidámparkot” rendeztünk be a kempingben, és a szülők tehermentesítése érdekében gyermekfelügyelőket biztosítottunk a gyermekek mellé. Jó volt látni, ahogy Down-szindrómás és ép gyerekek ugrálnak önfeledten a légvárakba, kergetik a buborékokat, játszanak, ismerkednek.

Egy kedves felajánlás által a családok kipróbálhatták a sárkányhajókázást, és a jó időnek köszönhetően egy strandolás is belefért.

Délutánra már senki sem érezte magát egyedül, sok új kapcsolat szövődött, a sztorizás pedig egészen az éjszakába nyúlt.

Hogy lesz e második találkozó – ez nem kérdés!

Az eseményhez kapcsolódó galériát ide kattintva nézhetitek meg!