Hírek

Down-családtalálkozó 2021

Több mint hetven ember, akiket valami összeköt. És erről a valamiről, annyi mindent lehet mesélni…
Down-családtalálkozó 2021

Mikor az alapítványnál 2017-ben új kuratóriumi tagokkal elkezdtük a munkát, felismertük, hogy a sorstársi közösség ereje mennyire fontos. Pont ezért sok időt szenteltünk annak, hogy a régióban élő családokat megtaláljuk, és terepet biztosítsunk a találkozásokra. Nem csak azért, mert közös ügyünk, hogy gyerekeink életét könnyebbé tegyük, hanem mert a történeteinket, mindennapi sikereinket vagy épp kudarcainkat senki sem érti meg jobban, mint egy hozzánk hasonló cipőben járó szülő.  

Erre is hivatottak azok a családtalálkozók, amelyeket most már évente megszervezünk, és a csapat, úgy látszik, egyre bővül. Ilyenkor igyekszünk a gyerekeknek külön elfoglaltságot és felügyeletet biztosítani, hogy a szülők önfeledten és nyugodt körülmények között tudjanak beszélgetni. Hiszen egy év alatt annyi minden történik, és még mindig sokan vagyunk, akik csak most találkoztunk először. 

Idén 2021. augusztus 20-án új helyszínen, a Harkány közelében lévő Tóth Pincénél találkoztunk, a gyerekeket Tamás Éva Játéktára szórakoztatta, de volt játszótér, ugrálóvár és hatalmas zöld terület játszáshoz, szaladgáláshoz.

A szülők rövid ismerkedés után máris egymásra találtak, jó volt látni, hogy szinte mindenki jól érzi magát, otthon hagyva a gondokat, vagy épp kibeszélve azokat. Jövőre újra találkozunk!

Kisfilm az eseményről: https://www.facebook.com/185465582013772/videos/176843007855829