Hírek

Elindultak a Beszédórák

Még 2021 nyarán fogalmazódott meg bennünk, hogy a nyári tábor sikereit és tapasztalatait valahogy tovább vigyük, és az egész év folyamán olyan fejlesztési lehetőséget tudjunk kínálni a Down-szindrómások számára, amely előmozdítja beszédüket.
Elindultak a Beszédórák

Számukra ugyanis ez egy nagy kihívás, és nagyon változó, hogy milyen szinten tanulják meg kifejezni magukat. A megfelelő kommunikáció azonban elengedhetetlen a boldoguláshoz és a kiegyensúlyozott lelki állapothoz, ezért mindenképp szerettük volna kipróbálni hosszabb távon azokat a módszereket, amelyek már a tábor alkalmával sikeresnek bizonyultak.

Szeptembertől ezért az E.ON támogatásával és a Pécsi Közösségi Alapítvány által szervezett adománygyűjtő akcióból befolyt összegekből elindítottuk a Beszédóra név alatt futó foglalkozásainkat, ahová a szülők ingyen hozhatják gyermekeiket. A beszédfejlesztő órákon a zene és a dráma eszközeivel próbáljuk motiválni a gyerekeket, hogy beszédproduktivitásukban aktívabbak legyenek. A foglalkozásokat Tamás Éva gyógypedagógus és zenekarvezető tartja, aki a művészetek több ágát is igyekszik bevonni a gyermekek fejlődése érdekében. A foglalkozásokat minden hét hétfőjén 16:45-től tartjuk a Zsolnay Kulturális Negyed Harcules Műhelyében.