Speciális Olimpia Kölyök Sport program

A programja segít a kisgyerekeknek a világ minden táján felfedezni képességeiket és fejleszteni a sport és a játék erején keresztül. Több mint 125 országban van jelen, támogatva a gyerekeket, hogy mindegyikük kihasználhassa a benne rejlő lehetőséget és kihozhassa magából a legjobbat.
Speciális Olimpia Kölyök Sport program

Pécsett is elkezdődött a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Kölyök Sport programja, amely egy inclusive, játékos sportprogram 2-7 éves korú értelmi sérült és ép gyermekek számára, amely segítségével a kicsik elemi sportkészségeket sajátítanak el. A legfontosabb célkitűzések, hogy a gyerekeknek sikerélményben legyen részük, hogy olyan közösség, csapat tagjaivá váljanak, ahol sok-sok élményben van részünk, ahol megtapasztalják az együttműködést, az érzelmi biztonságot, az elfogadást. Hogy egészséges, mozgást szerető felnőtté cseperedjenek, akinek a sport később is hasznos időtöltés vagy akár életpálya is lehet. Közösségi szinten edzők önkéntesek vezetik. A szülők, családtagok, barátok számára lehetőség nyílik a bekapcsolódásra, hogy a gyerekekkel együtt osztozzanak a sportolás adta örömökben, edzésen, rendezvényeken vagy akár versenyhelyzetben a Magyar Speciális Olimpia Szövetség keretein belül úszás, valamint az atlétika egyes területein. Igyekszünk tanácsot adni a későbbi sportágválasztáshoz is. Az edzések heti rendszerességgel csütörtökönként 16:00-tól 16:45-ig tartanak a Kék Elefánt Evangélikus Óvodában (Pécs, Enyezd út 1.) Spolár Edina és Szigethy Béla vezetésével. A részvétel ingyenes. Szeretettel várjuk az érintett gyerekeket és családokat.